Увијек на Вашој страни

Умјетничка ствараоница ЖИГ ће Вам у свакој прилици радо изаћи у сусрет и понудити оно рјешење које је најповољније за Вас. Таквим приступом сви добијају – Ви најповољнију услугу, а ЖИГ сталне и задовољне кориснике.

Дизајн и прелом

Често ћете на рекламним сајтовима разних штампарија наићи на податак да Вам се дизајн или прелом за оно што желите штампати код њих нуди – бесплатно. Такве понуде су најчешће закићене додацима „школовани дизајнери”, „врхунски оператери”, „експертски тимови” и сл. Врхунско, а бесплатно? Звучи неодољиво, баш као и све у земљи Дембелији. Наравно да „експертски тимови школованих дизајнера и врхунских оператера” постоје само на сајту, само у рекламној самохвали и да је вриједност таквог „дизајна” или „прелома” најчешће управо једнака цијени по којој Вам се и нуди, а то је – нула.

Ако се нешто и плаћа, то је најчешће подведено под цијену по сату рада ОПЕРАТЕРА. Наплаћивање по сату за овакву врсту посла је потпуна бесмислица која може пасти на памет само онима који се у посао заправо не разумију. Ево и зашто – по тој логици, посао за који стручном и искусном оператеру треба пола сата биће наплаћен као пола сата посла док ће незналица „петљати” пет сати и наплатити пет сати тј. десет пута више. Бесмислено, зар не?

Дизајн

Штампа и лијепог и ружног кошта исто, а да ли ће одштампано бити лијепо или ружно овиси о дизајну. Наравно да ћете, ако Вам није од пресудног значаја да нешто изгледа добро, изабрати оно што је јефтиније, а још боље ако је бесплатно. То је логичан избор и нема му се шта приговорити. Важно је само да не дате да Вас убиједе како је то бесплатно уједно и савршено, најбоље, врхунско... За разлику од оних који су „врхунски” само у реклами на властитом сајту, ЖИГ Вам може показати конкретан дизајн који је био изложен међу најуспјелијим радовима на најпрестижнијој домаћој смотри графичког дизајна.

Цјеновник за услуге графичког дизајна могуће је дати само оквирно јер цијена овиси о много различитих елемената па је најбоље да се јавите и да прецизно размотримо све детаље који су Вам важни.

Прелом

Прелом је много више од пуког аутоматског увлачења текста у неки од програма за прелом, што се посљедњих година најчешће ради (нажалост, чак и код „великих” издавача), дијелом због незнања, а дијелом због жеље да се посао што брже „смандрља” и наплати. ЖИГ поштује стандарде којих би требало да се придржавају сви који преламају па тако нпр. страница никада неће започети посљедњим редом уломка нити ће завршити првим редом уломка, све ријечи које се растављају на крају реда биће растављене у складу са правописом, између ријечи неће „зјапити” празнине које настају аутоматским поравнавањем маргина, у вишестубачном прелому редови у ступцима ће се „гађати” како треба...

За све детаље који Вас занимају у вези прелома, јавите се и добићете јасне, потпуне и тачне информације.